Pages

2015/05/03

Matkamuisteloita #1

Koska blogitus kärpänen on nyt purru ja kunnolla, niin täytyy yrittää keksiä kirjoitettavaa kunnes voin ruveta päivittelemään vaihtariblogia (jonka olen kyhännyt lähes valmiiksi, osoite ja nimi puuttuu). Mutta koska ajatukset kuitenkin pyörivät aikalailla tuolla itäisessä saarivaltiossa niin mikäpä sen parempaa asiaa postailla tänne kun omat Japanin matkat joita siis löytyy neljän reissun verran.

Ihan ensimmäiseksi esittelen vuoden 2009, helmikuussa tehdyn reissun joka oli ihka ensimmäisen seikkailuni Japaniin.

 photo japan20.jpg

 photo japan31.jpg
Viikon verran näitä hämäriä kulkureittejä tuli käytettyä.

 photo japan32.jpg
Yyh, tulee ihan ikävä Yamaten asemaa. Sellanen pikkanen ja kiva. Konbinikin ihan vieressä josta sai illalla ostettua kivasti snacksejä iltapalaksi.

Matkaan siis lähdin yhden kaverini kanssa 13.2. Lensimme Finnairin suoralla lennolla Kansain kansainväliselle (snort) lentokentälle Osakaan, josta jatkoimme junalla matkaa aina Yokohamaan asti. Shin-Yokohaman asemalla kun astuimme ulos shinkansen luotijunasta, meitä vastassa oli kaverini Nillan tuttu jonka kanssa jatkoimme paikallisjunalla kohti pientä Yamaten asemaa. Asuimme siis suomalaisen perheen luona Yamaten pienessä kaupunginosassa viikon verran. Yamate oli kätevästi sellaisen junalinjan varrella että pääsimme junaa vaihtamatta Tokioon asti. Ja sitä väliä tulikin sitten ravattua viikon verran.

 photo japan34.jpg

 photo japan45.jpg

 photo japan47.jpg

 photo japan59.jpg
Jostain väliltä Asakusa-Ueno. Päätettiin metroon hyppäämisen sijaan patikoida tuo väli joka loppujen lopuksi olikin yllättävän pitkä, vaikka eihän siinä mennyt ehkä kuin 30 minuuttia.

 photo japan60.jpg
Löytyipä se Uenon asema sitten lopulta.

 photo japan62.jpg
Aivan paras asia ikinä kun on sormet kohmeessa ja muutenki vähän vilponen olo. Kuumaa kaakaota tölkissä. Ja hyvää sellasta!

 photo japan66.jpg

 photo japan91.jpg

 photo japan118.jpg

 photo japan130.jpg
Jossai Yokohamassa (suomalaisittain lausuttuna siis Jokohama) tuli myös käytyä.

 photo japan135.jpg

 photo japan151.jpg
Ja Ghibli museossa <3


 photo japan152.jpg

Kun Tokio oli nähty, siirryimme Kiotoon puoleksi viikoksi. Sateiset pari päivää oli se, mutta tuli kierreltyä niin kävellen kuin pyörälläkin. Viimeiset puoliviikkoa vietimme Osakassa josta sitten lensimme takaisin Suomeen.

 photo japan157.jpg
Se kuuluisa Fuji-vuori, junan ikkunasta nähtynä.

 photo japan158.jpg
Kioton keisarillisen palatsin puistossakin tuli käytyä.

 photo japan168.jpg
Luumu kukki oikein kauniisti.

 photo japan171.jpg

 photo japan176.jpg
Kultainen paviljonki.

 photo japan188.jpg
Meitin ryokan huone oli oikein kiva. :3 En muista paikan nimeä, mutta ihan kivan keskeisellä paikalla Kiotossa oltiin, vaan noin minuutin päässä laajahkosta shotengaista (katetusta kauppakadusta).


 photo japan191.jpg

Tältä reissulta ei jäänyt käteen oikein muuta kun että Japani on kiva maa, halusin parantaa kielitaitoani joka tuolloin oli vielä aika avuton (osasin hiraganat ja katakanat ja ehkä muutaman sanan japania, sen verran että pärjäsimme kahdestaanihan hyvin) ja että halusin ehdottomasti päästä sinne uudelleen. Niin ja että keliaakikon kanssa matkaaminen Japanissa on hankalaa, mutta ei toki mahdotonta. Kyllä sitä ruokaa löytyi allergikoillekkin, vaikka sitä saikin sitten hakea vähän tarkemmin.

(En viitsi ihan järjettömän suuria postauksia tehdä joten seikkailut jatkukoon seuraavassa postauksessa..)

No comments:

Post a Comment