Pages

2015/04/20

Uusia asioita

Viime maanantaina, 13. päivä, rojahti taas yksi vuosi ikää niskaan. 27 on jo aika pelottava numero, mutta ikäkriisiä helpottaa ajatus että voin mahdollisesti viettää seuraavat syndet pallon toisella puolella katsellen sakuroita ja siemailemalla horoyoita.

 photo IMG_1099.png
Siinä siis persikan makuinen ja kermaisen mansikan makuinen Horoyoi-juoma. Alkoholijuoma siis kyseessä. Nämä kuvat drinksut nautittiin olisko ollu maaliskuussa 2013 Dôtonborilla, Osakassa kaverin kanssa shoppailukierroksen jälkeen.

Kävin torstaina vierailemassa Vaasan poliisiasemalla. Olin varannut jo jokunen aika sitten itselleni ajan sieltä käydäkseni viimeistelemässä passihakemukseni (kesti ehkä 2 minuuttia ja olin ulkona rakennuksesta ennen kun virallinen ajanvaraukseni edes oli...). Nyt on poliisilla sitten nimmarini ja sormenjälkeni. Uuden passin pitäisi saapua n. viikossa.

Tulin perjantaina viikoksi Helsinkiin, vanhempieni luokse, hoitamaan kahta koiraa ja yhtä kissaa. Shiba koira Yoshia, Lunnikoira Viliä sekä maatiaiskissa Nekkua. Vanhempani kun lähtivät maantaina viikoksi Barcelonaan viikon lomalle. Olen siis elukkahoitajana täällä. En pistä pahakseni sillä nämä karvapallot ovat aivan ihania. Mamman mussukoita. (Sunnuntaina näin myös sisareni kahta Akita-koiraa kun tulivat Puistolassa käymään.)

 photo 2015-04-19 18.08.55.png
Ei kuvaa kisusta. D: Mutta kaikista muista elukoista kylläkin. Yläreunassa Ruki ja Yoshi, alareunassa Reita ja Vili. Vain yksi ei-japanilainen hauva. :'D

Kävin lauantaina hyväksikäyttämässä myös vanhempieni lupaaman synttärilahjan, eli 100€ sponssin uutta läppäriä varten. Vierailin siis äiskän kanssa Verkkokauppa.comin Jätkäsaaren putiikissa katselemassa erilaisia kannettavia tietokoneita (vaikkakin olin jo aikalailla päättänyt että minkä ostan). Pienen kiertelyn jälkeen kävelin ulos putiikista muutamaa sataa köyhempänä ja kainalossa uutukainen Acer Aspire E5-511 mallin läppäri. Neliydinsuoritin, 8Gt muisti ja 1T kovalevy. Ei paha. (Tässä tosin ei ole levyasemaa, mutta aion hankkia erillisen CD/DVD/Blu-Ray soittimen tätä varten varmaan kesän aikana.) Tämä on myös ihanan ohut. Windows 8:siin pitää vielä totutella, samoin uuteen näppäimistöön. Teen tällä hetkellä ihan järjettömän paljon kirjoitusvirheitä koska uusi näppis on aina aluksi hankala naputella. Ja W8 vaan on tosi sekava, mutta ehkä tähän tottuu. Pakko tottua.

Törmäsin myös sellaiseen ongelmaan että en muista vanhan Skype käyttikseni salasanaa, enkä pääse enää mitään kautta kyseiselle käyttikselle rekisteröityyn s.postiin (joka siis on ikuisuuksia vanha ja ollut poissa käytöstä vaikka kuinka ja kauan). En siis saa millään haettua saati vaihdettua sitä salasanaa enää. Jouduin siis kyhäämään uuden käyttiksen. Nooh, eipä sitä ole Skypeä muutenkaan tullut hirveesti käytettyä, mutta on se kätevä asia omistaa koneella.

Enivei, uusi kone, uusi käyttöliittymä ja rutkasti uutta opittavaa läppärin käytössä. Tässä menee hetki. Pitää myös ruveta tyhjentelemään vanhaa konetta.

 photo 2015-04-19 18.06.06.png
Tämä on myös ihanan hiljainen. Vanha kone kun rupesi huutamaan heti käynnistäessä kuin mikäkin astmaatikko.

Uudesta puheen ollen! Jotkut ovat varmaan kuulleet huhuja uudesta junalinjasta Helsingissä? Tästä niin sanotusta ympyrälinjasta jolla pääsisi Helsinki-Vantaan lentokentälle? Noh, se on avautumassa nyt heinäkuussa. Linja siis lähtee Helsingin päärautatieasemalta ja kulkee ympyrän lentokentän kautta takaisin. Linjoja on kaksi, I- ja P-linjat. Asemia joissa nämä linjat pysähtyvät ovat (ja nyt luettelen nämä siinä järjestyksessä jossa I-linja asemat kulkee): Helsinki – Pasila – Käpylä – Oulunkylä – Pukinmäki – Malmi – Tapanila – Puistola – Tikkurila – Hiekkaharju – Leinelä – Lentoasema – Aviapolis – Kivistö – Vehkala – Vantaankoski – Martinlaakso – Louhela – Myyrmäki – Malminkartano – Kannelmäki – Pohjois-Haaga – Huopalahti – Ilmala – Pasila – Helsinki. P-linja kulkee samat asemat, mutta toiseen suuntaan. I-linjalla keskustasta kentälle menee n. 27 minuuttia, P-linjalla 32 minuuttia. (Aikaisemmin keskustasta on päässyt suoralla bussilla kentälle ja matkaan on kulunut noin 40 minuuttia, riippuen liikenteestä. Tai vaihtoehtoisesti junalla Tikkurilaan ja sieltä bussilla jolloin aikaa kuluisi n. tunti(?)) Naurahtelin hieman tuolle Puistolan asemalle tuolla, sillä se on oma kotiasemani täällä Helsingissä ja tunnetaan tavallaan Stadin periferiana eli takapajulana. Huvittaa siis että tulevaisuudessa turistit kulkevat tämän aseman kautta. (Tämä tosin auttaa siinä että Puistolaan tulee kulkemaan peräti kolme eri linjaa keskustasta: I, K ja N. Pllä ei ole mitään järkeä kulkea kun joutuisi kulkemaan Vantaan kautta.)

 photo linjakartta.png
Tällainen linjakartasto löytyi Metro lehdestä (15.4.2015)

Hajosin muuten sen vaihtariblogin tekemisen odottelussa ja väsäsin sen jo. En vielä paljasta osoitetta, ajattelin odotella ainakin siihen MEXTin päätökseen asti sen kanssa. Aion muutenkin vaihtaa blogin tämän hetkistä osoitetta vielä ja ei sillä ole nimeäkään. Mutta olen leikkinyt layoutin kanssa ja lisäillyt sinne widgettejä. Olen myös kirjoittanut pari postausta valmiiksi ja ne odottavat sopivaa aikaa julkaisulle. Lisään sinne myös saman kommentti järjestelmän kuin tässäkin blogissa.

Kesäkuuhun asti joudutte siis tyytymään tähän blogiin ja tylsiin postauksiin. Seuraavaa postausta odotellessa, heippatirallaa!

No comments:

Post a Comment