Pages

2014/11/07

Näppäimistö sauhuten..

...ainakin melkein.

NaNoWriMo siis alkoi viime perjantain ja lauantain välisenä yönä heti kun kello näytti 00:00. Ja siitä alkoi taas hurja novellin raapustus ja ajan kanssa kilpaa juokseminen. Toisin kuin aiempina vuosina, tänä vuonna homma lähti luistamaan todella hyvin. Jo ensimmäisenä päivänä sain kirjoitettua kahden päivän sanamäärän täyteen ja vähän extraakin. Toisena päivänä tuli täyteen kolmen päivän sanasaldo, eli päälle 5000 sanaa. Kolmas päivä meni suurimmaksi osaksi Japanilaisten vieraittemme kanssa sosialisoiden joten en saanut hirveästi kirjoitettua. Neljäs ja viides päivä olivat myös vähätuotteliaisia. Kuudentena päivänä, eli torstaina olin jo melkein 3000 sanaa myöhässä aikataulusta.

Kun nanossa jää aikataulusta jälkeen, iskee ahdistus ja ehkä pieni pienimuotoinen masennuskin jolloin kirjoittaminen ei suju ja tekee mieli luovuttaa ihan kokonaan. Ahdistaa, ketuttaa ja tekee mieli vain piiloutua peiton alle. Koko hommaan osallustimen alkaa kaduttaa. Aikaisempina vuosina tämä jopa aiheutti sen että nanoni tyssäsi siihen enkä koskaan saavuttanut tuota maagista 50Kta.

Tällä kertaa kävi toisin. Sain kun sainkin itseäni niskasta kiinni ja raapustin ne puuttuvat sanat kasaan, ylittäen maagisen 10 000 sanan rajan neljällä. Tästä tuli niin hyvä mieli että ahdistus katosi kuin pieru saharaan. (Katsokaa nyt mitä nanoilu tekee sanavalinnoilleni! Apua!) Kohta ylitän aikaisemman ennätykseni! Edellinen nano jämähti 11 200 sanaan ja tätä nanoa on nyt koossa 10 696 sanaa. Enää pieni rutistus ja teen henk.koht. ennätyksen kirjoittamisessa.

Tänään puolilta öin siis päättyy ensimmäinen nanoviikko. Ja toinen viikko saa alkunsa. Saa nähdä mitä viikko kaksi tuo tullessaan.

Etenemistäni voi muuten seurailla sivupalkista löytyvän sanamäärämittarin avulla. Ajattelin että jos laitan moisen esiin niin se motivoisi minua kirjoittamaan tiedolla siitä että muut näkevät heti jos kirjoittamiseni on tyssännyt. Tänä vuonna tosin lisä potkua kirjoittamiseen antaa nanoon myös osallistuva työkaveri jonka kanssa kävimme tänään tapaamassa muita paikallisia nanottajia kirjaston kahvilassa. Se kun tuttujen joukosta löytyy muitakin kirjoittajia on kannustavaa myös siinä mielessä että sitä tulee kytättyä heidän sanamääriään ja tsempattua itseään pysymään edellä, tai jos on jäänyt jälkeen, niin kirimään kiinni mahdollisimman nopeasti.

Mitäs muuta? Ainiin! The Hobbit - Desolation of Smaug Extended version on nyt kaupoissa! Aikaisemmin kun odotimme. Ja kun sen kerran bongasi cittarin dvd hyllystä niin eihän sitä sinne voinut jättää. Kolahtipa se aika nopeaan ostoskoriini ja koristaa tällä hetkellä omaa dvd hyllyäni yhdessä ekan Hobitti leffan kanssa. Nyt omaan siis kummastakin jo ilmestyneestä Hobitti leffasta niin lyhyen kun pidemmänkin version. Jei! Ennen kolmannen elokuvan saapumista teattereihin olisi tarkoitus pitää Hobitti maratooni. Sitä innolla odottaen~

Mutta nyt takaisin nanon pariin.

No comments:

Post a Comment